1 Ocak 2010 Cuma

Amerikalı ünlü bir yazarın hikayesi üzerine varyasyonlar


sisli bir kasım akşamı saat sekizde kentin büründüğü o sessizliğe girmek, genleşen beton kaldırıma basmak ( genleşen de neyse amuha koyim) üzeri et kaplı çatlakları adımlamak ve elleri cepte sessizliklerin arasından yürümek: bay leonard mead'in yapmayı en çok sevdiği şey buydu işte.çünkü bay leonard mead yarak kürek bir adamdı ve yapacak hiçbir şeyi yoktu.bay leonard mead böyle leonard meonard gibi ağdalı bir ismi var diye tüm hayatını buna bağlamıştı ve hayatı boyunca bir sike tutunamamıştı.neden bay leonard mead diyorsak bu bay leonard mead'e onu da anlamış değilim.


kimi zaman saatlerce,millerce yürürdü bay leonard mead ve evin(ev de ev olsa) yolunu kaybederdi.yolunun üzerinde karanlık pencereli kulubeler,evler görürdü.bunun da pencerelerin ardında titrek ateşböceği parıltılarının belirdiği bir mezarlıkta yürümekten pek farkı yoktu.


Gördüğünüz gibi bay leonard mead iyice zıvanadan çıkmış haldeydi.o mezarlık senin bu mezarlık benim dolaşıp dururdu ama kurban olduğum allahım bu pezevengin canını almazdı ki dolaştığı mezarlıklardan birine kendi de girsin ve bizde rahatlayalım kendi de rahatlasın.


yürürken arkasına köpekleri de takar küme halinde oraya buraya yürürlerdi.hadi biz bu ipneye uymayalım bir hikaye yazalım diyoruz ama anlatacak da bişi yok ki.anca oraya haldur huldur yürü sonra bi de şuraya haldur huldur yürü..( gördüğünüz gibi yazı uzun gözüksün diye gereksiz cümleler kullanmaktan da çekinmeyen biriyim) bu leonard yavşağı.. lan bak yaşı da var bu adamın böle ipnesi olsun yavşağı olsun girişiyoruz adama ama hafiften kıllanmıyor da değilim sevgili okurlar. toplayalım hikayeyi:leonard amca yine bir gün böyle yürürken arkadan aniden bir ses duydu:


"dur!" yavaşça arkasına döndü.


"dur ve ellerini kaldır" leonard şaşırmıştı.halbuki şaşıracak bişi yoktu.gece gündüz demeden it gibi dolaşırsan bunun böyle olacağı belliydi.


"ellerini kaldır;yoksa vururuz!"



bay mead " neyi vuruyonuz lan keklik miyiz biz?" dedi aniden ( bu noktadan sonra kendisine sempati duymaya başladım)



" sus" dedi adam " sikeriz valla tillağını" da dedi sonra. ama bay mead bunu duymazlıktan geldi.çünkü daha fazla götü yemedi diklenmeye ( aha bu noktadan itibaren de duyduğum sempatiden eser kalmadı)


üşenmezsem devam eder..



NOT: hoca üşeneceğim şimdiden belli etti kendini.hiç gerilim yaratmayayım.daha devam etmez bu hikaye..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder