1 Mart 2010 Pazartesi

BERBERLİK KORKUSU


Berber sorunsalı günümüzün en büyük sorunsallarından biridir, birçok genç bu sorun yüzünden derbeder olmuş, gerek sevgililerinden ayrılmışlar,gerekse evlerini terkedip ıssız alanlara yerleşmişlerdir. Günümüz gençliğini 2 gruba ayırabiliriz. 1.grup berber sorunu yaşamıyan saçını nasıl kestirirse kestirsin yakışıklı olan adamlardır. 2. grup ise kesinlike berbere ihtiyaç duyan, saç kesiminden, eve gidip saçını yıkayana kadar yakşıklı görünen adamlardır, 2 grup kendilerine genellikle bir hafta müddet verirler 'abi biraz zaman geçsin saç oturacak, eminim' tarzı ipe sapa gelmez hayallere dalarlar, 2.grupun birde alt grubu vardır ki bunlar bu dünyada cehennemi yaşayan mülayimlerdir, berber koltuğunda büyük bir suskunluğa gömülürler, saç kesimine müdahale etmek isteseler bile yapamazlar, çocuk gibi gözleri dolar öle koyun gibi beklerler (bu alt grubun birçoğu otobüslerde inecekleri yeri gür sesle şöle doya doya söyleyemen gruba da dahildirler), alt grbun tipik davranışlarından biri saç kesiminden sonra gün içinde veya ertesi gün hemen başka bir berbere gidip tekrar saçlarını kestirmektir, ayıp olmasın diye özellikle aynı berbere gidilmez. hem maddi hem manevi bu çöküşler her ay yaşanır,saçı uzatsan yakışmaz(yüzlerce genç dostumuz saçını uzatırken o amansız noktaya gelirler, saçlar aynen kabarov, gençlerimiz bu dönemi gece yatarken anne çorabını kafaya geçirerek atlamaya çalışır, bu acılı dönemde anne çorabıyla boğularak ölen onlarca genç vardır, anne çorabıyla ölmek öbür dünyada bile açıklıyamayacağınız bir durumdur) sıfıra vurdursan kafa alien gibi çıkar, istikamet her zaman berberdir malesef, 'canını albızlar almasın emi berber' tarzı eski tarz bi bedduayla bitiriyorum yazımı.


(Ünlü edebayatcı Tolstoy da bir berber mağduruydu, hatta kendisi 'abi önler açılınca berberi kestim, sakalı da koyuverdim berbere ayrıdığım enerjiyi de edebiyata sanata verince yıldız gibi parladım rus edebiyatında yemin ediyorum' şeklinde gündemi uzun süre meşgul eden bi açıklama da yapmıştı)

BÖLÜM 2


-olm saçnına ne olmuş lan amına koymuşlar muhhaha


-ya abi orospu çocuğu sikertti hayatımı ne desem tersini yaptı hamuna koyim




yukardaki diyalog birçoğumza yabancı değil di mi yoldaşlarım? o zaman ne sikime duruyoruz hala anlamış değilim,birleşelim diicem ama bu kadar mülayim bir araya gelip ne yapıcaz onu bilemiyorum işte, hayır daha berbere laf edemiyoruz.




Deepnote: kanamalı sakal traşı, küçüklüğümüzde altımıza koyulan berber tahtası,kulak kesmesi,berber değdirmesi gibi konuları ilerde irdeliyicez,sakin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder